PROGRAM HAKKINDA

Aşçılık programı; otel, lokanta, yemek işletmeleri, fast-food, slow-food, pastane, fırın vb. yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sağlık konularına dikkat eden, aynı zamanda gurmelik, yemek fotoğrafçılığı vb. sanatsal alanları benimseyen, yurt içi ve yurt dışı yiyecek ve içecek işletmelerinde aranan insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

VİZYONUMUZ

Yerel kültürümüzde sahip olduğumuz besinlerimizi gelecek nesillere aktaran ve uluslararası alanlara taşıyan, kendini her daim geliştiren ve inovasyonel çalışmalara önem veren öğrenciler yetiştirmektir.

MİSYONUMUZ

Ülkemizin ve dünyanın endüstri 4.0 anlayışı ile değişmekte olan bilimsel, sosyal ve teknolojik şartlarına uyum sağlayabilen, kaliteli eğitim almış, ihtiyaç duyulan yeterli donanıma sahip, kalifiye ara eleman yetiştiren ve her anlamda tercih edilen aşçılık meslek okullarından biri olmaktır.

PLANLANAN FAALİYETLERİMİZ     

NO FAALİYET TÜRÜ KONUSU/İÇERİĞİ YERLEŞKESİ
1 Her ay yeni bir konu belirlenerek, aylık toplantılarda tartışılması.

 

Aylık Toplantılar Emirdağ Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu
2 Öğrencilerin görev alabilecekleri araştırma alanları ve konuların belirlenmesine katkı sağlamak. Aşçılık Araştırmaları Emirdağ Meslek Yüksekokulu Kütüphanesi
3 Gastronomi ve aşçılık alanındaki gelişmelerin izlenmesi, yeniliklerin ve trendlerin takip edilmesi. Aşçılık Araştırmaları Emirdağ Meslek Yüksekokulu Kütüphanesi
4 Bilimsel toplantı ve sempozyumlar düzenlemek. Bilimsel Etkinlikler Yurtiçi ve Yurtdışı
5 Emirdağ Meslek Yüksekokulu’nun düzenleyeceği her yılın belirli günlerinde “Geleneksel Çorba ve Pilav Günü”. Öğrencilere Yönelik Etkinlikler Emirdağ Meslek Yüksekokulu Aşçılık Uygulama Mutfağı
6 Öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşabilmeleri için faaliyetler düzenlemek Öğrencilere Yönelik Etkinlikler Emirdağ Meslek Yüksekokulu ve ANS Kampüsü
7 Turizm Fuarlarına Katılmak Fuar Etkinlikleri Yurtiçi ve Yurtdışı
8 Aşçılıkla ilgili aşçılık takımları kurup, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak. Yarışmalar Yurtiçi ve Yurtdışı
9 Ünlü markaların sponsorluklarında düzenlenecek olan eğitim ve workshopların düzenlenmesine katkıda bulunmak. Workshop ve Sponsorluk Etkinlikleri Emirdağ Meslek Yüksekokulu, ANS Kampüsü, Yurtiçi ve Yurtdışı
10 Emirdağ’ın yemek kültürünü ve anlayışlarını geliştirmek. İnovasyonel Aşçılık Emirdağ
11 Emirdağ’lı kadınlara aşçılık ile ilgili kurslar düzenlemek. Eğitim Emirdağ Meslek Yüksekokulu Aşçılık uygulama Mutfağı
17 Kasım 2015, Salı 4639 kez görüntülendi