GENEL BİLGİ

Bilgisayar Programcılığı Programı, lise eğitimden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Programa her yıl yaklaşık, 65 normal öğrenim ve 65 ikinci öğrenim olmak üzere toplamda 130 öğrenci alınmaktadır. Öğrencilerin mezun olabilmek için, 2.00 ortalamayı sağlamaları gerekmektedir. Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir Stajı tamamlaması da zorunludur.

AMAÇ

Bilgisayar Programcılığı programının amacı iş hayatının ve toplumsal yaşamın, bilgi toplama ve bu bilgileri işleme ile ilgili konularındaki problemlerinin bilgisayarda çözümlenmesi alanlarında çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Bu alanda öğrenim görmek isteyen lise öğrencileri kendilerini matematik ve mantık konularında iyi yetiştirmelidirler. Kişinin iyi bir programcı olabilmesi için üzerinde çalışacağı konuyu kavrayabilme ve bunu en ince ayrıntısına kadar bilgisayar diline dökebilme yeteneğine sahip olması gereklidir.

SUNULAN OLANAKLAR

Programda diğer bölümlerde de var olan ortak derslerin yanı sıra donanım ve yazılım dersleri yer almaktadır. Çoğunlukla dersler bilgisayar laboratuarlarında yapılmakta  ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Yüksekokulumuzda iki adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Öğrenciler, tamamı internet erişimine sahip bilgisayarları uygulama derslerinde kullanabilmektedirler. Alan dersleri laboratuarlarda uygulamalı olarak yapılmaktadır.

İSTİHDAM OLANAKLARI

Şirketlerin Bilgi İşlem Bölümlerinde programcı veya tekniker olarak çalışma imkanı bulabilmektedirler.

DİKEY GEÇİŞ İLE DEVAM EDİLEBİLECEK BÖLÜMLER

*Bilgisayar Mühendisliği

*Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri

*Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

*Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

*Bilgisayar-Enformatik

*Bilişim Sistemleri Mühendisliği

*Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

*Endüstri Mühendisliği

*Fizik

*İstatistik

*İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri

*Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

*Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

*Matematik-Bilgisayar

*Meteoroloji Mühendisliği

*Bilgisayar Bilimleri

*Uzay Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği

19 Ekim 2018, Cuma 3244 kez görüntülendi