Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksekokulu 25. Dönem mezunlarını verdi.

 

Emirdağ Meslek Yüksekokulu Aziziye kampüsü Prof. Dr. Nijad BİLGE kapalı spor salonunda yapılan törene Emirdağ Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU, Gömü Belediye Başkanı Hakkı TEKİN, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Emrah DAL, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet BAKUER, Daire Amirleri, Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal YILDIZ, Emirdağ Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile öğrenci ve yakınları katıldı. Tören öncesi Aşçılık programı öğrencilerinin hazırladığı yiyecekler katılımcılara ikram edildi. İkramlar katılımcılar tarafından büyük bir beğeni topladı.

 

Kendilerini yetiştiren öğretim elemanlarıyla birlikte salona giren mezunlar saygı duruşu ve İstiklal Marşını birlikte söylediler.  Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal YILDIZ “Hepimiz biliyoruz ki günümüzde toplumların gücü eğitimli insanlarla ölçülüyor. Bizler de genç kuşaklarının eğitimine, eğitimli insana büyük önem veren bir toplumuz. Bağımsızlık savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır, ya da milleti esarete ve sefalete sürükler” sözüyle eğitimin önemini en veciz şekilde özetlemiştir. Sevgili gençler, Üç şeyden asla vazgeçmeyiniz. Sağlık, saygı ve sevgi… Bu üç şey size, ailenize ve ülkemize mutluluk getirecektir. Sağlıklı düşünen insan çok çalışacak, saygılı olan kişi başkalarını fark edecek ve sevgi dolu kişi de başta kendi ülkesi olmak üzere tüm insanlığı sevecektir.  Hızla değişen bu dünyada değişime ayak uydurmak, muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşımak için şarttır.  Sizlerin dürüst, çalışkan, sevgi dolu, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı diliyorum. Sahip olduğunuz bu diploma, size önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek yeni bilgiler öğrenmek bunlardan biridir. Diğer bir sorumluluğunuz çevrenize ve yakınlarınıza çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır. Sizler yeni yaşamınızda kendinize hedefler koyarak geleceğinizi planlayın. Ancak hedeflerinizin gerçekçi olmasına dikkat edin. Size ve koşullarınıza, toplumun ihtiyaçlarına uygun hedefler seçin. Hedefiniz toplumsal görevlerinize uygun olsun. İşinizi zamanında ve doğru yapmak, disiplinli ve düzenli çalışmak, yaşam felsefenizin bir parçası olsun.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için, Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksekokulu kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle hepinize, mutlu, başarılı bir yaşam diliyorum.

Evet güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi, yeni mezunlarımızı sevgiyle uğurluyoruz. Hepinizi teker teker kutluyorum.  Yolunuzun ve bahtınızın  her daim açık olmasını diliyorum” diye konuştu.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU, Meslek Yüksekokulu mezunlarına görev sorumluluğunun öneminden bahsederek ülkemizin kalkınması için üzerlerine düşen ne varsa yapmaları gerektiğini ifade eden Koyuncu, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Emirdağ Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Akademik Yılı 25. Dönem mezunlarından öncelikle dereceye girenlere ve diğer mezunlara temsili diplomaları verildi. Mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona eren tören sonunda,  öğrenciler müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler…

 

07 Mayıs 2019, Salı 713 kez görüntülendi