Emirdağ Meslek Yüksekokulu harita kadastro programı öğretim görevlilerinden Ayhan ÇETİN ve Abdullah TAYTAK tarafından  düzenlenen program Emirdağ Meslek Yüksekokulu Aziziye Kampusü Prof. Dr. Nijad BİLGE konferans salonunda yapıldı. Okul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal YILDIZ, akademik personeli ilçemizdeki kamu ve özel sektör temsilcileri ve yoğun bir öğrenci katılımıyla gerçekleşen programın sonunda kampus bahçesinde öğrencilere sektörde kullanılan cihazlarla ilgili uygulamalı sunumlar yapıldı.

Okul müdürümüz Prof. Dr. Mustafa Kemal YILDIZ’ın hoşgeldiniz konuşmasının ardından, Öğr. Grv. Ayhan ÇETİN’in yaptığı açılış konuşması ile başlayan program Öğr. Grv. Abdullah TAYTAK’ın moderatörlüğünde yapılan panel ile devam etti. Panele kamu sektör temsilcileri olarak Emirdağ Tapu Müdürü Vedat SEL, Emirdağ Belediyesinden Hanefi DURMAZ, Ferhat CANBUDAK ile özel sektörden Mehmet İNCE ve Nurettin KAHYA katıldı.

Panel ile harita kadastro programı öğrencilerinden mezun olacakları sektöre kazandırmak, sektörün istek ve ihtiyaçlarını bilmelerini sağlamak, 1. sınıf öğrencilerini de staj için sektöre göndermeden önce daha bilgili ve donanımlı olmalarının hedeflendiği bu amaçla öğrencilerin kamu ve özel özel sektör temsilcileri buluşturup haritacılığın felsefesinin, çalışma alanlarının, çalışma koşullarının, sektörün beklentilerinin, sektörün ara insan gücüne olan  ihtiyacın, işveren-çalışan ilişkilerinin, vatandaş ile olan ilişkilerin, iş ahlakı, çalışanların ücret durumlarının ve sektör temsilcilerinin genç haritacılara yönelik tavsiyelerinin konuşulduğu  panel sonunda öğrencilerden gelen sorular sektör temsilcileri tarafından cevaplandı. Program sonunda sektör temsilcilerine günün anısına birer teşekkür belgesi takdim edildi.

 

27 Mayıs 2019, Pazartesi 790 kez görüntülendi