DİKEY GEÇİŞ SINAVINDA BAŞARI YOLLARI, GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GELİŞTİRME SEMİNERİ YAPILDI..

 

Okulumuz Doktor Öğretim Üyesi Akif ABDULLAH ve Öğretim Görevlisi Abdullah TAYTAK tarafından organize edilen “dikey geçiş sınavında başarı yolları , girişimcilik ve kariyer geliştirme semineri” okulumuz  Prof Dr. Nijad Bilge Konferans Salonu’nda öğretim elemanlarının ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programda ilk olarak söz alan Öğr. Grv. Abdullah TAYTAK öğrencilere dikey geçiş sınavı, sınav koşulları, sınav motivasyonu ve sınavda başarı için gerekli olacak bilgilerden bahsederek örnek sorular ve  geçmiş yıllarda DGS sonucu yerleşen öğrencilerin sınav sonuç belgeleri üzerinden bilgiler verdi. Daha sonra öğrenciler için DGS sürecinde iyi bir rol model olan okulumuz Öğretim Görevlisi Esra Ayça GüZELDERELİ’yi sahneye davet etti. Öğr. Grv. Esra Ayça GÜZELDERELİ konuşmasında kendisinin de ön lisans mezunu olarak DGS  ye girdiğini ve lisans eğitimini tamamlayarak bugünkü konumuna geldiğini bahsederek öğrencilere bu yolda kendine güvenmenin önemi ve tercihler üzerinde bilgi verdi.

Programının son kısmında Dr. Öğr. Üyesi Akif ABDULLAH tarafından girişimcilik ve kariyer geliştirme konusunda bilgiler verilerek üniversitemizin “Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi”  ve bu merkezin web sayfası (https://gikam.aku.edu.tr/ ) hakkında bilgi verdi. öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından program sona erdi.

dav

09 Mart 2020, Pazartesi 120 kez görüntülendi