Emirdağ Meslek Yüksekokulu

2019-2020 Yaz Dönemi Staj Duyurusu

 

Mezun Durumunda Olan Öğrencilerimiz

2019-2020 Eğitim-öğretim yılı bahar dönemi sonu itibariyle mezun durumunda olan ve staj yapması gereken ancak Covid-19 salgını nedeniyle 2019-2020 Yaz Döneminde staj yapacak işletme bulamayan öğrencilerimiz;

İstemeleri halinde 30 iş günü veya eksik kalan staj günlerini, işletmelerde yapacakları staj yerine çalışmalara uygun olarak 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yaz dönemine mahsus olmak üzere PROJE/ÖDEV yöntemi ile gerçekleştirebilirler.

Bu kapsamdaki öğrencilerimiz kendi bölümlerindeki aşağıdaki tabloda yer alan staj komisyonu öğretim elemanları ile iletişim kurabilirler. Stajlarını bu kapsamda ödev-proje olarak yapmak isteyen mezun durumunda olan öğrencilerimiz aşağıdaki başvuru formunu (Mezun Durumunda Olanların Proje/Ödev İstek Dilekçesi) doldurup imzalayarak 12 Haziran 2020 tarihine kadar emirdmyo@aku.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. (ıslak imzalı taranmış belge veya yukarıdan net çekilmiş fotoğraf)

E-posta gönderirken öğrencilerin imzalı form ile birlikte Adı-Soyadı-Öğrenci Numarası ve Cep Telefonu bilgilerini göndermeleri gerekmektedir. Başvuru yapan öğrencilerimizin proje/ödevleri ne zaman ve hangi yöntemlerle yapabilecekleri her bölümün staj komisyonlarında alınacak kararlar ile ileri bir tarihte belirlenip duyurulacaktır.

Tablo-1: Staj Danışmanları
Aşçılık NÖ Öğr. Grv. Erhan BABAÇ ebabac@aku.edu.tr
Aşçılık İÖ Öğr. Grv. Hülya MUTLU hulyamutlu08@gmail.com
Bankacılık ve Sigortacılık NÖ Öğr. Grv. Erdal ERGÜN erergun@aku.edu.tr
Bilgisayar Programcılığı  NÖ Öğr. Grv. Ayça GÜZELDERELİ YILMAZ eguzeldereli@aku.edu.tr
Harita ve Kadastro NÖ Öğr. Grv. Abdullah TAYTAK ataytak@aku.edu.tr
Harita ve Kadastro İÖ Öğr. Grv. Ayhan ÇETİN acetin@aku.edu.tr
Laborant Veteriner Sağlık NÖ Öğr. Grv. Mehmet Ali ERFİDAN mehmetalierfidan@gmail.com
Muhasebe ve Vergi Uyg. NÖ Öğr. Grv. Burcu HURMA bhurma@aku.edu.tr
Yapı Denetimi NÖ Öğr. Grv. Yunus Ahmet MUMYAKMAZ yunusmumyakmaz@hotmail.com

 

Mezun Durumunda Olmayan Öğrencilerimiz

2019-2020 Eğitim-öğretim yılı bahar dönemi sonu itibariyle mezun durumunda olmayan öğrenciler için bu yıl staj yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bu öğrenciler stajlarını proje/ödev yöntemi ile yapamazlar. Üniversitemiz Senato Kararları doğrultusunda, sadece mezun durumunda olan öğrencilerimiz bu yönteme başvurabilir.

Mezun durumunda olmayan öğrencilerimiz, yalnızca kendi istekleri ile tüm risk ve sorumlulukları kabul ederek staj yapabilirler.

Bu öğrencilerimizin aşağıda belirtilen ıslak imzalı bir staj beyan dilekçesi, doldurularak onaylatılmış staj belgelerini ve staj beyan dilekçelerini 26 Haziran 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar eposta yoluyla göndermeleri gerekmektedir. Başvuru eposta adresi: Tablo-1: Staj Danışmanları eposta adresleri.

Bu öğrencilerimiz staj başvuru formlarını (3 adet) ve staj beyan dilekçelerini saklayacak, staj bitiminde staj dosyası ile birlikte staj başvuru formlarını (3 adet) ve staj beyan dilekçelerini posta yoluyla ya da Eylül ayında okula geldiklerinde şahsen elden teslim edebileceklerdir.

  • Bizlere eposta ile ulaşan evraklarda ilgili alanlar staj komisyonu tarafından doldurulduktan sonra öğrencinin evraklarını dijital olarak gönderdiği eposta adresine geri gönderilecektir.
  • Bu öğrencilerimiz 6 Temmuz 2020 tarihi itibariyle stajlarına başlayabileceklerdir.
  • Eposta gönderimlerinde meydana gelebilecek gecikmelerden öğrencilerimiz sorumludur.
  • Staj yapacak öğrencilerimiz staj yaparken doldurmaları gereken staj defterlerini AKÜ Kitap Satış Bürosundan elden alabileceği gibi, internet üzerinden N11 sitesinden https://urun.n11.com/bilgisayar-kitaplari/staj-defteri- P357892823

2019-2020 ÖĞRETİM YILI STAJ BAŞLAMA VE BİTİŞ TARİHLERİ

Staj Başlama Tarihi 30 İş Günü Haftada 6 Gün (Cumartesi çalışan iş yeri) 30 İş Günü Haftada 5 Gün (Cumartesi çalışmayan iş yeri)
6 Temmuz 2020 14 Ağustos 2020 20 Ağustos 2020

 

STAJ BAŞVURUSU İÇİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKENLER

  1. Öğrencilerimiz staj başvuru formunu emirdağmyo.aku.edu.tr web sitemizden staj menüsü kısmından veya staj defterinden temin edilebilirler.
  2. En az 3 adet staj başvuru formu (fotoğraflı) eksiksiz doldurulmalıdır.
  3. Staj yapılan yerin onayı: İşveren veya yetkilinin imza ve kaşesi mutlaka olmalıdır.
  4. Staj danışmanı ve öğrenci işleri onayı yapılmalıdır.
  5. 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılında staj yapacak öğrencilerin; staj yapacakları iş yerine onaylatmaları gereken zorunlu staj formlarını en son 26 Haziran 2020 Cuma  tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir.
  6. Öğrencilerimiz staj defterini üniversitemiz kitap satış bürosu AKÜ Camii Kamil Miras Külliyesinden veya https://urun.n11.com/bilgisayar-kitaplari/staj-defteri-P357892823 internet adresinden temin edebilirler.
  7. Öğrencilerimiz stajlarını tamamladıktan sonra eğitim-öğretim yılı başlamasından itibaren en geç 3 hafta içerisinde “Staj Başarı Formu” ile “Staj Defterini” staj danışman hocalarına “staj bilgi formlarını” ise (Ek-4) Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmek zorundadır.

staj-başvuru-formu

Mezun Durumunda Olanların ProjeÖdev İstek Dilekçesi

Covid-19-Staj-Beyan-Dilekçesi

staj-bilgi-formu

31 Mayıs 2020, Pazar 1596 kez görüntülendi