29.02.2024 tarihinde saat 13:00’da Emirdağ Kadın Kültür Evi uygulama mutfağında Emirdağlı ev hanımları ve aşçılık bölümü öğrencilerinin katılımıyla lakto fermente turşu atölyesi gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen atölyede yer elması turşusu, lahana turşusu, brokoli turşusu ve karnabahar turşusu olmak üzere dört farklı lakto fermente turşu yapılmıştır. Turşular, doğal koruyucu ve baharatlar ile hazırlanmış olup, herhangi bir kimyasal kullanmadan doğal turşu yapımının incelikleri atölyede uygumalı olarak gösterilmiştir. Turşu yapımı sonrasında çeşitli gıdaların turşulanma süreçleri hakkında bilgi verilmiştir. Etkinlik yapılan soru cevap kısmının ardından sona ermiştir.

07 Mart 2024, Perşembe 27 kez görüntülendi